Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Vatandaşlarımızı katiyen tenha bırakmayacağız ve gereksinimlerinin içinlanması, yeşil alanların mazi kazanılması kucakin müşterek mücadele edeceğiz" diye işştu.

Yangın veya ivedi hâlet vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi yürekin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Evgin çıkış bapları her vakit derunin muhakkak dünyaarı rast açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Müstacel durumlarda insanlar binanın dışından sineine değil sineinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da kapının iteklenerek emeksiz bir şekilde handikap olmaksızın hariçarı açılmasını sağlamaktır.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının özge bir önemli sebebi de herhangi bir uğruluk vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları midein kolaylıkla açılabilmektedir.

Montaj: Yangın bapsı, muhik şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın Kapısı Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde iblağ etmek olduğu bâtınin, olası olan en gücük sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini kurmak üzere önlem düzenınmaktadır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen işleyiş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakınlarında itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü dizi şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı bâtınin oldukça mesleklevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanımını da ifade etmek, nasıl davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini riziko teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Dairesel merdivenin icazet verilmediği yerler beyninde meslek, sıhhat bünyeu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden şu denli olduğu eğlence merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına müsaade verilemez.

Report this wiki page